28 Σεπτεμβρίου 2006

Που είναι η αλήθεια; Οέο;


Διαβάζω και ακούω με ιδιαίτερη αγανάκτηση τα νέα για τις δηλώσεις του Πάπα περί Μουσουλμανικής παράδοσης επιθετικότητας, Ιερού πολέμου κτλ. και αντιδράσεων των Μουσουλμάνων. Ξέρετε, αυτές οι μαυροφορεμένες μεσήλικες Μουσουλμάνες που κρατάνε το Κοράνι με τα δυό τους χέρια πάνω από το κεφάλι τους και βρίζουν στην ακατάληπτη γλώσσα τους. Αλλά και των τσούρμων άπλητων ανδρών που βρίζουν όλοι εν χορώ και πλησιάζουν την κάμερα στους 10 πόντους και αρχινάνε τις κατάρες κατά των Χριστιανών.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος. Αλλά με εκνευρίζει πολύ περισσότερο η συνέχεια της ιστορίας. Ο Πάπας υποχωρεί, ζητά -σχεδόν- συγνώμη, καλεί τους πρεσβευτές των επίμαχων χωρών και τους δίνει εξηγήσεις, κάνει δηλώσει ότι παραξηγήθηκαν τα λόγια του και τα λοιπά... Και οι άλλοι, ανυποχώρητοι! "Δεν δεχόμαστε την συγνώμη των Απίστων! Να ανακαλέσει!" "Μα... ανακάλεσε!" "Ξανά!"

Για καθήστε βρε παιδιά. Τι είπε ο άνθρωπος; Ψέματα; Τους δίδυμους Πύργους Βουδιστές ή Σιντοιστές τους έριξαν;
Μήπως ζώνονται με εκρηκτικά οι Ζωροάστρες και πάνε στην αγορά του Τελ Αβίβ;
Μουσουλάνοι δεν είναι αυτοί; Αλήθεια δεν είναι όλα αυτά; Δεν αναφέρεται η Τζιχάντ μέσα στο Κοράνι;

Γιατί λέγοντας την αλήθεια μετά πρέπει να απολογείσαι; Τι θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε; Να σκύψουμε κιόλας να μας τον ακουμπήσουνε οι Μουσουλμάνοι;

Και δεν μιλώ σαν Χριστιανός αυτή την στιγμή, ούτε υπερασπίζομαι τον Πάπα. Μακριά από μένα αυτό το προνόμιο. Μιλώ περισσότερο σαν Δυτικός και σαν Έλληνας.

Στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια, δεν υπήρχε "politically correct" και διπλωματία.

Έλεγε ο Αχιλλέας: "Έκτορα, έτσι και σε βρώ μπροστά μου, θα σου πιώ το αίμα και θα δώσω το πτώμα σου στα όρνια!"

Έλεγε ο Μενέλαος στον Αντίλοχο, στους αγώνες προς τιμήν του Πάτροκλου: "Με έκλεισες με το άρμα, για αυτό με πέρασες. Έκλεψες!", Και ο Αντίλοχος παραδεχόταν: "Με περνάς στην ηλικία και στην σωφροσύνη. Έχεις δίκιο, είμαι νέος, παρασύρθηκα. Πάρε το βραβείο και δέξου την συγνώμη μου".

Σταράτα πράγματα. Αντιθέτως, σήμερα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου! Εμ έχουμε δίκιο, εμ ζητάμε και συγνώμη από πάνω. Αυτός ο φανατισμός πρέπει να σταματήσει. Αυτή η ιστορία με τους μουλάδες και τους προφήτες και όλους όσους εκμεταλλεύονται τον αμόρφωτο λαό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει. Και αυτό δεν θα γίνει φυσικά με την πολιτική κατευνασμού και τις συγνώμες.


Άσχετο φυσικά και με τα εγκλήματα των Αμερικάνων που έχουν, μέχρι τώρα, μετατρέψει δύο χώρες σε "φως νερό τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις". Εκεί να δεις πολιτική κατευνασμού από τους υπόλοιπους Δυτικούς...

Αλλά αυτό είναι ένα θέμα ενός άλλου post...